er3.jpg
PAŠVALDĪBA
Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja atklātā vēstule satiksmes ministram PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:51
Pamatojoties uz Satiksmes ministrijas doto uzdevumu par vienotas valsts politikas realizēšanu iekšzemes pasažieru pārvadājumu jomā, Valsts SIA “Autotransporta direkcija” (turpmāk – Direkcija) ir organizējusi atklāto konkursu un 2021. gada 9. aprīlī noslēgusi līgumu Nr. ATD/ST-2021/03-Ogre, Aizkraukle “Par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā “Ogre, Aizkraukle”” (turpmāk – Līgums) ar akciju sabiedrību “Liepājas autobusu parks” (turpmāk – Pārvadātājs). Direkcija iepirkuma dokumentācijas izstrādē nav iesaistījusi Ogres novada pašvaldību (turpmāk – Pašvaldība), pat nekonsultējoties ar Pašvaldību maršrutu tīkla un pieturvietu plānošanā.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Par atbalstu svētkos Ogres novada iedzīvotājiem” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:50
Ogres novada pašvaldības dome 2022. gada 24. februārī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 7/2022 “Par atbalstu svētkos Ogres novada iedzīvotājiem”. Tā kā tie ir izdoti saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, kas 2023. gada 1. janvārī zaudēja spēku, Ogres novada pašvaldības domei ir jāizdod jauni saistošie noteikumi.

Pamatojoties uz augstākminēto, ir sagatavots saistošo noteikumu projekts “Par atbalstu svētkos Ogres novada iedzīvotājiem”, kurā, ievērojot pašvaldības budžeta iespējas brīvprātīgo iniciatīvu īstenošanai, iekļauti atbalsta svētkos veidi un apmēri, to piešķiršanas un izmaksas kārtība, personas, kurām ir tiesības saņemt atbalstu, kā arī lēmumu pieņemšanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Par sociālās palīdzības pabalstiem” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:46
Ogres novada pašvaldības dome 2021. gada 16. decembrī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 35/2021 “Par sociālās palīdzības pabalstiem”. Tie tika izdoti saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, kas 2023. gada 1. janvārī zaudēja spēku. Tā kā saistošo noteikumu viens no tiesiskiem pamatojumiem ir likums “Par pašvaldībām”, Ogres novada pašvaldības domei ir jāizdod jauni saistošie noteikumi.

Sagatavots saistošo noteikumu projekts “Par sociālās palīdzības pabalstiem”, kurā papildināta XIII. nodaļa “Pabalsts krīzes situācijā” ar 87. punktu, nosakot Ogres novada pašvaldības domes tiesības ar lēmumu, izvērtējot katru situāciju atsevišķi, palielināt 83.2. apakšpunktā noteikto pabalsta apmēru, ņemot vērā Ogres novada pašvaldības budžeta iespējas.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Par apbedīšanas pabalstu” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošan PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:44
Ogres novada pašvaldības dome 2021. gada 16. decembrī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 34/2021 “Par apbedīšanas pabalstu”. Tie ir izdoti saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, kas 2023. gada 1. janvārī zaudēja spēku. Ņemot vērā, ka minēto saistošo noteikumu vienīgais tiesiskais pamatojums ir likums “Par pašvaldībām”, Ogres novada pašvaldības domei ir jāizdod jauni saistošie noteikumi.

Sagatavots saistošo noteikumu projekts “Par apbedīšanas pabalstu”, kurā veikti redakcionāli labojumi, kas būtiski nemaina pabalstu saņemšanas nosacījumus, apmērus un pabalstu saņēmēju loku, saglabājot saistošo noteikumu piemērošanas kārtību.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Par apbedīšanas pabalstu” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošan PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:44
Ogres novada pašvaldības dome 2021. gada 16. decembrī pieņēma saistošos noteikumus Nr. 34/2021 “Par apbedīšanas pabalstu”. Tie ir izdoti saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām”, kas 2023. gada 1. janvārī zaudēja spēku. Ņemot vērā, ka minēto saistošo noteikumu vienīgais tiesiskais pamatojums ir likums “Par pašvaldībām”, Ogres novada pašvaldības domei ir jāizdod jauni saistošie noteikumi.

Sagatavots saistošo noteikumu projekts “Par apbedīšanas pabalstu”, kurā veikti redakcionāli labojumi, kas būtiski nemaina pabalstu saņemšanas nosacījumus, apmērus un pabalstu saņēmēju loku, saglabājot saistošo noteikumu piemērošanas kārtību.
 
Paziņojums par saistošo noteikumu “Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” nolikums”” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:42
Šobrīd Ogres novada pašvaldībā nav saistošo noteikumu, kuros būtu noteikts, kas un kā veic dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un atbild par vides jautājumiem pašvaldībā.

Lai noteiktu Ogres novada pašvaldības aģentūras “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūra” kompetenci, pienākumus un uzdevumus dabas kapitāla ilgtspējīgā pārvaldībā un apsaimniekošanā un vides aizsardzības jautājumos, ir sagatavots saistošo noteikumu projekts “Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 37/2021 “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” nolikums”” un paskaidrojuma raksts.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Interešu izglītības programmu licencēšanas kārtība” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:40
Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ogres novada pašvaldība īsteno pašvaldības kompetenci – izsniegt licences juridiskām (izņemot valsts un pašvaldības izglītības iestādes) un fiziskām personām interešu izglītības programmu īstenošanai. Saistošie noteikumi nosaka interešu izglītības programmu licencēšanai iesniegto dokumentu izvērtēšanas kārtību, lēmuma par licences izsniegšanas, licences termiņa pagarināšanas, licences pārreģistrācijas, licences izsniegšanas atteikuma vai licences anulēšanu pieņemšanas kārtību.
 
Paziņojums par pašvaldības saistošo noteikumu “Par Ogres novada pašvaldības konkursu “Sakrālā mantojuma celtņu saglabāšana Ogres novadā”” projekta publicēšanu sabiedrības viedokļa noskaidrošanai PDF Печать E-mail
18.03.2024 20:37
onkursa “Sakrālā mantojuma celtņu saglabāšana Ogres novadā” mērķis ir saglabāt un attīstīt valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļus – baznīcas, kā arī sakrālo mantojumu, kas atrodas Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Ogres novada pašvaldība šādu konkursu organizējusi arī iepriekšējos gados, un šī konkursa norise Ogres novadā jau kļuvusi par tradīciju.
 
Spānijas Karalistes vēstnieks Ogrē PDF Печать E-mail
07.03.2024 22:40
4. martā Ogres novada pašvaldībā tika uzņemts Spānijas Karalistes vēstnieks Latvijā Manuels Alams Oreness, kurš viesojās mūsu pilsētā, vēloties gūt priekšstatu par Ogres novadu un izzināt iespējas sadarbības attīstībai.

Vizīte aizsākās ar pašvaldības vadības un vēstnieka oficiālo tikšanos. Tās laikā domes priekšsēdētājs īsumā iepazīstināja vēstnieku ar Ogres novada būtiskajām iezīmēm un pauda vēlmi sadarboties ar Spāniju, īpaši akcentējot pieredzes apmaiņu un sadarbību izglītības un jaunatnes jomā. “Mēs vēršam mūsu attīstību tieši uz jaunatni, uz to, lai jaunieši mācītos labā skolā, apmeklētu labu bibliotēku, iegūtu labas zināšanas, jo viņi būs nākošie, kas veidos ne tikai mūsu pagastu un novadu, bet arī mūsu valsti,” teica E. Helmanis.
 
Par AS “Liepājas autobusu parks” nespēju sniegt kvalitatīvu pakalpojumu PDF Печать E-mail
26.02.2024 21:57
22. februāra Ogres novada Sabiedrisko pārvadājumu un transporta infrastruktūras jautājumu komitejas sēdē tās priekšsēdētājs Indulis Trapiņš informēja par sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja AS “Liepājas autobusu parks” nespēju nodrošināt  kvalitatīvus pakalpojumus Ogres novadā.

No 2022. gada 1. jūlija pasažieru pārvadājumus autobusu maršrutos Ogres novada administratīvajā teritorijā veic AS “Liepājas autobusu parks”. Jau no paša sākuma bija novērojami pārvadātāja sistemātiski pārkāpumi – reisu neizpildes, neatbilstoša izmēra autobusu nodrošināšana, biļešu neizsniegšana, iztrūkstoša vai novēlota informācija par atceltajiem reisiem. Ogres novada pašvaldība joprojām saņem iedzīvotāju sūdzības par sabiedriskā transporta pakalpojumu neizpildi vai problēmām Ogres novadā. Šogad e-pastā  Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript ir saņemtas 7 sūdzības par pasažieru neuzņemšanu autobusā, biļešu neizsniegšanu un paredzamo pieturvietu slēgšanu.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 1 из 52

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ