er3.jpg
AKTUĀLI


Ogres novada būvvalde aicina uzsākt būvju nodošanu ekspluatācijā PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:09
Pašvaldība ir pagarinājusi termiņu, kura laikā iedzīvotājiem tiek dota iespēja ekspluatācijā nodot ēkas, kas būvētas pirms 2014. gada, tomēr šo procesu Būvvalde iesaka neatlikt, ņemot vērā to, ka process nav nedz lēts, nedz arī ātrs – dokumentu sakārtošana var prasīt vairākus mēnešus.

Iestājoties 2026. gada 1. janvārim, būvei, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad būs parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, nekustamā īpašuma nodokļa likme būs 3% no lielākās turpmāk minētās kadastrālās vērtības: būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības.
 
No 1. marta būtiskas izmaiņas Ogres novada maršrutos PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:03
No šī gada 1. marta stāsies spēkā apjomīgas izmaiņas vairākos AS “Liepājas autobusu parks” apkalpotajos reģionālās nozīmes maršrutos Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Izmaiņas tiek ieviestas apkopojot pasažieru vajadzības, lai atvieglotu pārvietošanās iespējas reģionā. Visu aktuālāko informāciju par autobusu sarakstiem var atrast 1188.lv

Precizēti un pielāgoti maršrutu kursēšanas laiki un iekļautas pieturas "Jasmuiža", "Mūzikas skola" un "Gāršas".

IZMAIŅAS, KAS STĀJAS SPĒKĀ 1. MARTĀ [SAITE]
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
26.02.2024 22:10
27.februārī - Starptautiskajā nevalstisko organizāciju dienā, Saeimas komisijās pirmo reizi notiks atvērto durvju diena pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Tās ietvaros biedrību un nodibinājumu pārstāvji klātienē tiksies ar komisijām, lai iepazītos ar to darbu un spriestu par aktuāliem jautājumiem. Piemēram:
·        vides un pakalpojumu pieejamība cilvēkiem ar kustību, redzes, dzirdes un garīga rakstura traucējumiem (Cilvēktiesību komisija);
·        Ukrainas civiliedzīvotāju integrēšanās Latvijā (Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija);
·        atbildība par dziļviltojumu tehnoloģiju (deep fake) izmantošanu (Juridiskā komisija);
·        konkurētspējas un eksportspējas veicināšana (Tautsaimniecības komisija).
 
Konkursā “Laukiem būt!” finālisti arī no Ogres novadā PDF Печать E-mail
26.02.2024 22:04
Februāra izskaņā aizvadīts konkursa “Laukiem būt!” pusfināls un zināmi 18 jaunieši, kuri jau 8.martā sacentīsies par naudas balvām konkursa finālā.

Jaunieši no visas Latvijas 48 biznesa idejas prezentēja trijās kategorijās - lauksaimniecība un pārtikas pārstrāde, pakalpojumi nelauksaimniecības nozarē un nelauksaimnieciskā ražošana, un tās vērtēja pārstāvji no LLKC, finanšu institūcijas ALTUM un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU)..  

Inita Krivašonoka, projekta “Laukiem būt!” vadītāja: “Prezentēto ideju klāsts bija tiešām bagātīgs – gan tradicionālākas nozares kā lauku tūrisms un traktortehnikas pakalpojumu sniegšana, kosmētikas un bērnu apģērbu ražošana, metālapstrāde un mēbeļu ražošana un atjaunošana, tā koncerti melleņu laukā un muižā, logopēdisko ledeņu un ežu dižadateņu spēks, vīns, maize un dažādi saldumi, tostarp – vegāniski. Varējām izbaudīt arī rožu un lavandu dārzu skaistumu.”
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
22.02.2024 21:25
 Šīsnedēļas aktualitātes Saeimas komisiju darbā:
•        Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības un lopbarības produktu importa aizliegums (Budžeta komisija);
•        Krievijas Federācijas tiesiskās palīdzības lūgumu izpilde un meklēšanā izsludināto personu aizturēšanas procedūra (Aizsardzības komisija);
•        vienotas valsts apmaksātās veselības aprūpes ieviešana (Sociālo un darba lietu komisija, 2.lasījums);
•        atteikšanās no drošības līdzekļa – ievietošanas sociālās korekcijas izglītības iestādē (Juridiskā komisija, 1.lasījums);
•        Labklājības ministrijas ziņojums par pabalstu sistēmas pilnveidošanu (Sociālo un darba lietu komisija);
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 3 из 155

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ