er3.jpg
AKTUĀLI


Plaša apledojuma dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums PDF Печать E-mail
12.02.2024 23:02
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka Latvijā naktī no 12. uz 13. februāri valsti turpinās šķērsot nokrišņu zona, kas lielā teritorijas daļā nesīs atkalu - sasalstošu lietu, smidzināšanu. Uz ceļiem un citām virsmām veidosies stiprs apledojums, vietām teritorijas ziemeļos apledojums būs ļoti stiprs.
 
Nedēļas aktualitātes Saeimā PDF Печать E-mail
05.02.2024 21:06
Aktualitātes Saeimas komisijās šonedēļ:

•        bargāki sodi par dzīvnieku spīdzināšanu (Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisija, pirms 2.lasījuma)
•        brīvprātīgā darba pieejamības veicināšana (Sociālo un darba lietu komisija, 2.lasījums)
•        valsts pakalpojumu plānošana traumatoloģijā (Sabiedrības veselības apakškomisija)
•        sloga samazināšana zemes īpašniekiem zemes likumiskās lietošanas attiecībās (Juridiskā komisija, pirms iesniegšanas Saeimā)
•        pesticīdu patēriņš Latvijā (Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija)
 
Aicinā vecākus pieteikt skolas konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” PDF Печать E-mail
05.02.2024 12:56
Lai noteiktu vislabāko skolu ēdinātāju, tādējādi aktualizējot bērnu maltīšu kvalitāti skolās, Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija (LDUSA), sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC), aicina vecākus pieteikt savu bērnu skolu konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā” 2023./2024. mācību gadā, 
Vecāki aicināti skolas konkursā pieteikt no 5. līdz 29. februārim. Pieteikt skolu konkursam iespējams aizpildot tiešsaistes anketu šeit.  Ar konkursa nolikumu var iepazīties LDUSA mājaslapā. 
Konkursa rezultātus paziņos 2024. gada 27. martā. 
 
Visbiežāk pieteiktajām skolām LDUSA lūgs atsūtīt nedēļas ēdienkartes paraugu, ko izvērtēs konkursa žūrija. Uzvarētājus noteiks sešās nominācijās jeb Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē, Latgalē, Rīgā un visā Latvijā kopumā. Skolu iesniegtās ēdienkartes vērtēs pēc vairākiem kritērijiem, - vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus. Vērtēs arī ēdienu atbilstību Ministru kabineta noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”. 
 
Demogrāfiskā situācija nav spoža PDF Печать E-mail
01.02.2024 00:28
2023. gadā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 437 jaundzimušie (salīdzinājumam: 2021. gadā – 512; 2022. gadā – 487), 400 no viņiem dzīvesvieta ir deklarēta Ogres novadā.

Pērn reģistrēto jaundzimušo sadalījums pa  novada pilsētām un pagastiem ir šāds: Ogrē 163, Ikšķilē 51, Tīnūžu pagastā 24, Lielvārdē un Lielvārdes pagastā 50, Ķegumā 15, Ogresgala pagastā 22, Madlienas pagastā 12, Birzgales pagastā 10, Jumpravas, Ķeipenes, Lauberes, Lēdmanes, Rembates, Suntažu un Tomes pagastā – katrā 6, Taurupes pagastā 5, Meņģeles pagastā 4, Krapes pagastā 2, neviens jaundzimušais nav reģistrēts Mazozolu pagastā.
 
Ogres Baltā skola kļuvusi par Ogres Balto Valdorfskolu PDF Печать E-mail
29.01.2024 22:41
Pagājušā gada nogalē privātā izglītības iestāde “Ogres Baltā skola” saņēma apstiprinājumu, ka drīkst savā nosaukumā izmantot atsauci uz Valdorfpedagoģiju. Pēc vairāku gadu darbības tā tagad ir tiesīga saukties par Valdorfskolu.

Doma par Ogres Valdorfskolu idejas līmenī virmoja jau sen, līdz 2019. gada rudenī iesākās darbs pie tagadējās Ogres Baltās Valdorfskolas radīšanas, sadarbojoties gan skolotājiem, gan ieinteresētajiem vecākiem. 2020. gada aprīlī tika iesniegti dokumentus skolas dibināšanai. Un jau 2020. gada 1. septembrī pirmie bērni uzsāka savas gaitas pirmskolā, un daži bērni arī skolā.

Valdorfskola ir patentēts nosaukums un to nedrīkst izmantot bez noteiktu nosacījumu un procedūras ievērošanas. Lai iegūtu tiesības saukties par Valdorfskolu, sevi ir jāpierāda kā Valdorfskolai, ir jāapliecina, ka skolas veidotāji, skolotāji un arī vecāki izprot, ko nozīmē Valdorfpedagoģija un prot to arī ieviest un uzturēt skolas darbībā.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 5 из 155

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ