Šī gada 7. septembrī notiks astotais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls |
27.08.2024 17:02 |
Atvērta biļešu iegāde uz
Zaubes savvaļas kulinārā festivāla gatavošanas meistarklasēm. Katrā
meistarklasē vietu skaits ir ierobežots, tāpēc biļetes ieteicams iegādāties
laicīgi. Ieeja festivālā ir bez maksas. Šī gada festivāla tēma –
“Sēņu laiks”. Sēņu galvenais izmantošanas veids ir lietošana uzturā, tāpēc arī
meistarklasēs galvenais akcents tiks likts uz sēnēm. Pavārs Ingmārs Ladigs
vadīs divas meistarklases. Vienā tiks gatavots meža sēņu frikasē, siltie aknu
salāti ar meža ogu mērci bet otrā vīngliemeži
savvaļas ķiploku mērcē ar pērļu gūbām un sēnēm kā arī brieža gaļas Yakitori.
Savukārt pavārs Kristaps Reimanis stāstīs par sēņu daudzveidīgu izmantošanu un
apstrādi, gatavos sēņu pastēti, marinēs sēnes un noslēgumā katrs pagatavos sev
sātīgu un gardu maizīti. “Mazo
pavāru skoliņa” nodrošinās īpašas meistarklases bērniem, kurās katrs gatavos
sātīgās enerģijas bumbas, sezonas salātus un ābolu- biezpiena drupaču desertu. Bet
pie “Ķeipenes piparkūkām”, kam nav iepriekšēja pieteikšanās nepieciešama, mazie
festivāla apmeklētāji varēs dekorēt sēņu piparkūkas ar dabīgām glazūrām. Informācija
par meistarklasēm pieejama: https://www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/festivals/zaubes-savvalas-kulinarais-festivals-93202/ Detalizēta festivāla
programma publicēta mājas lapā: https://www.wildfoodfest.lv/uncategorized/zaubes-savvalas-kulinarais-festivals-2024/ kā arī par programmas aktuālitātēm informējam festivāla Facebook
lapā facebook.com/Zaubewildfoodfest. Festivālu organizē Cēsu
novada uzņēmējdarbības un tūrisma aģentūra. Atbalsta Cēsu novada pašvaldība un VKKF
mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" un
Vidzemes plānošanas reģions kā arī vietējie uzņēmēji. Vairāk
informācija: Eva
Koljera: 29391673,
Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
|