er3.jpg
AKTUĀLI
Lēdmanes un Krapes pagasta iedzīvotājus turpmāk apkalpos Lielvārdes pasta nodaļa PDF Печать E-mail
13.03.2024 23:01
Latvijas Pasts informē - no šā gada 25. marta Lēdmanes un Krapes pagastu iedzīvotājus apkalpos Lielvārdes pasta nodaļa, kas atrodas Lielvārdē, Lāčplēša ielā 18A. Tās darba laiks: P-Pk no plkst. 7.00 līdz 18.00. Tāpat Lēdmanes un Krapes pagastu iedzīvotāji arī turpmāk pakalpojumus var saņemt savā dzīvesvietā pēc pieprasījuma, izmantojot Pastnieks mājās pakalpojumu.

Atsaucoties Lēdmanes un Krapes iedzīvotāju aicinājumam, tiek mainīta apkalpojošā pasta nodaļa no Madlienas uz ērtāk sasniedzamo Lielvārdi. Iedzīvotāji ir aicināti saņemt pasta pakalpojumus Lielvārdes pasta nodaļā vai izmantot pakalpojumu Pastnieks mājās, kas ir izdevīgs, drošs un ērts risinājums.
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
13.03.2024 22:46
Saeimas komisijās šonedēļ:

·        vieglāka ar invaliditāti saistīto pabalstu saņemšanas kārtība jauniešiem pēc pilngadības sasniegšanas (Sociālo un darba lietu komisija, 3.lasījums);
·        kolektīvais iesniegums "Slimības lapu 100% apmērā no neto algas un apmaksāt no sociālā budžeta" (Sociālo un darba lietu komisija);
·        kriminālatbildība par mēģinājumu ar dziļviltojuma tehnoloģiju palīdzību ietekmēt vēlēšanu rezultātus (Juridiskā komisija, 1.lasījums);
·        speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam pašvaldību vadošajām amatpersonām (Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija, 3.lasījums);
·        pienākums reģistrēt kaķus un istabas seskus (Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, 2. - galīgais - lasījums);
·        iecere liegt Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē Latvijā (Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, 1.lasījums);
·        vienkāršota augstsprieguma tīklu pārbūves saskaņošana ar zemju īpašniekiem (Tautsaimniecības agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, 3.lasījums);
·        kodolenerģētikas attīstības iespējas un Latvijas enerģētikas stratēģija (Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija);
·        sankciju režīma pret Krieviju ievērošana (Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisija).

Ceturtdien Saeimas sēdē:

·        mākslīgā intelekta izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu sagatavošanā (1.lasījums);
·        mājdzīvnieku labturības uzlabošana un pienākums reģistrēt arī kaķus un istabas seskus (galīgais lasījums);
·        grozījumi inovatīvas uzņēmējdarbības un prioritāro projektu atbalstam (galīgais lasījums);
·        jauns doktorantūras modelis, tostarp nodrošinot doktorantiem atalgojumu studiju laikā (galīgais lasījums).
 
Darba iespēju festivālu “Visiem!” PDF Печать E-mail
13.03.2024 22:18
Ar mērķi palīdzēt atrast darbu tādām sociālā riska grupām kā cilvēkiem ar invaliditāti, jauniešiem bez iepriekšējas darba pieredzes, pirmspensijas vecuma cilvēkiem, ilgstošiem bezdarbniekiem un jaunajām māmiņām, kurus nereti daļā sabiedrības uzskata par neiederīgiem darba vidē, sociālais uzņēmums “Ligero” un biedrība “Ilgtspējīgas uzņēmējdarbības atbalstam” jau piekto reizi organizē Darba iespēju festivālu “Visiem!” un aicina uzņēmumus, biedrības, valsts un izglītības iestādes pieteikt savu dalību. 

Šogad festivālā arī aicināti piedalīties uzņēmumi, kas var piedāvāt darbu skolēniem vasaras brīvlaikā, kā arī augstskolas, koledžas un tehnikumi, kas vēlas praktiskā veidā parādīt piedāvātās izglītības iespējas un apgūstamo profesiju daudzveidību.  
 
EKO Dienas’2024 Ogres novadā PDF Печать E-mail
12.03.2024 11:54
Pasaris ir laiks, kad vairāk domājam par sava īpašuma un vides sakārtošanu. Atkritumu apsaimniekotājs „Ķilupe” piedāvā gan privātmāju un dzīvokļu īpašniekiem, kā arī uzņēmumiem un pašvaldības iestādēm iespēju ērti un bez maksas atbrīvoties no nolietotas elektrotehnikas, makulatūras, stikla iepakojuma, baterijām, akumulatoriem un tīra, atkārtotai lietošanai derīga apģērba un apaviem.

Eko Dienu laikā no iedzīvotājiem bez maksas tiks pieņemta:

-makulatūra – avīzes, žurnāli, grāmatas;
-stikla iepakojums – tukšas stikla burkas un pudeles;
-sadzīves elektrotehnika – televizori, ledusskapji, gāzes plītis, veļasmašīnas, trauku mazgājamās mašīnas, datori un monitori, radioaparāti, mūzikas centri, magnetolas, telefoni, putekļusūcēji, gludekļi, fēni, tējkannas, blenderi un cita mazā virtuves sadzīves tehnika, mobilie telefoni un to lādētāji utt. Atgādinām, ka nolietotās elektropreces nedrīkst būt izjauktas;
-baterijas un akumulatori;
-tīrs, atkārtotai lietošanai derīgs apģērbs un apavi – krekli, bikses, jakas, kleitas, svārki, mēteļi, cimdi, cepures, apavi (pāris!!!), mājas tekstils (aizkari, segas, palagi, galdauti, u.c.); visam jābūt iepakotam stingri aizsietā maisā, lai netiek mitrums.
 
 
Ogres novadā ieviesti jauni sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi PDF Печать E-mail
11.03.2024 12:07
2024. gada 8. martā stājās spēkā Ogres novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 31/2023 “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ogres novadā”, kuru mērķis ir noteikt vienotu kārtību, kādā Ogres novada pašvaldības administratīvajā teritorijā tiek organizēta atkritumu apsaimniekošana.

Atkritumu radītāju pienākumi
Ikvienam jābūt noslēgtam līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju un jānodrošina regulāra atkritumu izvešana (izņemot, ja līgumā ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotāju ir iekļauta arī sadzīves atkritumu apsaimniekošana) ne retāk kā:
 
Latvijas Būvniecības Gada balvas 2023 Grand Prix saņem Ogres Valsts ģimnāzijas ēka PDF Печать E-mail
11.03.2024 11:32
2024. gada 7. martā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notika konkursa “Latvijas Būvniecības Gada balva 2023”, ko organizē biedrība Building Design and Construction Council (BDCC, www.buvniekupadome.lv), laureātu paziņošana. No 145 saņemtajiem pieteikumiem 10 nominācijās tikai sveikti pirmo 3 vietu ieguvēji, savukārt 3 objekti tika izvirzīti Grand Prix saņemšanai. Ar godu un lepnumu varam paziņot, ka vienu no Grand Prix balvām ir ieguvusi tieši Ogres Valsts ģimnāzijas skolas un sporta ēka (pasūtītājs Ogres novada pašvaldība. Projekts NAMS. Būvnieks PS MMG. Būvuzraudzība Akorda & Firma L4).

Balvu saņemt tika aicināts arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis ar komandu, projekta vadītājs Edgars Asars, būvnieka PS MMG valdes loceklis Jānis Sproģis, būvuzraudzības Akorda & Firma L4 pārstāvis Gunārs Valinks, būvprojekta autora NAMS pārstāvis. Balvu pasniedza eksprezidents Raimonds Vējonis.
 
Konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā 2024” visvairāk pieteikumu - Kurzemē PDF Печать E-mail
04.03.2024 17:34
Kopumā 699 pieteikumi saņemti konkursā “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā 2024”, ko rīko Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācija (LDUSA) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC). Tuvākajās dienās izvērtēs saņemtos pieteikumus, pēc tam visbiežāk minētajām skolām lūdzot sagatavot un iesūtīt vērtēšanai žūrijā vienas nedēļas ēdienkarti. 
Līdzīgi ka pērn, visaktīvākie bijuši Kurzemes vecāki, kuru  pieteikumi veido 31% no kopējā saņemto pieteikumu skaita. Samērā aktīva bijusi arī Vidzeme un Latgale, iesniedzot attiecīgi 25,6% un 23,3% pieteikumu. Ievērojami mazāk saņemti pieteikumi no Rīgas (11,6%) un Zemgales (10,4%). Interesanti, ka no kopējā pieteikumu skaita, visaktīvākie, sasniedzot 17,3%, bijuši 1.klases bērnu vecāki. Nākamo trīs klašu vecāki bija vienlīdz aktīvi (aptuveni 14%). 
 
Informācija par pirmklasnieku reģistrēšanu 1. klasē Ogres pilsētas skolās PDF Печать E-mail
01.03.2024 21:56
Šogad topošos pirmklasniekus pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs Ogrē 2024./2025. mācību gadam varēs pieteikt no 1. marta plkst.7.00 līdz 31. martam.

Reģistrācijas pieteikumu vecāki vai cits likumiskais pārstāvis aizpilda elektroniski pašvaldības mājaslapā www.ogresnovads.lv sadaļā Aktuāli/ Elektroniskais reģistrs uzņemšanai 1. klasē (no 01.03.2024.) vai ŠEIT.

Aizpildot pieteikumu pašvaldības mājaslapā, vecāks ievada prasīto informāciju elektroniskajā pirmklasnieku reģistrācijas formā, kur:

Izvēlas divas no Ogres valstspilsētas skolām, norādot to prioritāro secību. Atgādinām, ka Ogrē ir trīs vispārējās izglītības iestādes, kas nodrošina izglītību valsts valodā un bērnu uzņemšanu 1. klasē, proti, Ogres Centra pamatskola, Ogres 1.vidusskola un Jaunogres vidusskola.
 
12. martā Tomē notiks sabiedriskā apspriešana par SIA “Latvijas vēja parki” vēja parka izveidi PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:32
Paziņojums par vēja elektrostaciju parka “Bauska-Ķekava-Ogre” ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu

Paredzētā darbība: Vēja elektrostaciju (VES) parka “Bauska-Ķekava-Ogre” un tā saistītās infrastruktūras projekta īstenošana Ķekavas novada Baldones pagastā un Bauskas novada Vecumnieku pagastā.

Paredzētās darbības ierosinātāja: SIA “Latvijas vēja parki” (reģ. nr. 40203415150, juridiskā adrese: Pulkveža Brieža iela 12, Rīga, LV-1010, e-pasts: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript ).
 Vides pārraudzības valsts birojs 2023. gada 16. augustā ir pieņēmis lēmumu Nr. 5-02-1/20/2023 par ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) procedūras piemērošanu vēja elektrostaciju parka “Bauska – Ķekava – Ogre” un tā saistītās infrastruktūras projekta īstenošanai Ķekavas novada Baldones pagastā un Bauskas novada Vecumnieku pagastā.
 
Vēja parki iedzīvotājiem un pašvaldībām kļūs pievilcīgāki PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:23
Pagājušās nedēļās izskaņā Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) kopīgā sarunā pulcēja ap 80 potenciālo vēja, saules un hibrīdprojektu attīstītāju Latvijā. KEM iepazīstināja ar redzējumu par ieguvumu nodrošināšanu iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas vēja parku tuvumā un pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā vēja parki tiks izbūvēti.  Šobrīd elektroenerģijas ražošanas pieteikto jaudu apjoms pārvades tīklā vairākkārt pārsniedz Latvijas pieprasījumu. Līdz ar to projektu attīstītājus KEM iepazīstināja arī ar “nākotnes regulējumu”, kā efektīvāk šajā situācijā izmantot tīklu un, kā pēc iespējas drīzāk pie tīkla pieslēgt jaunus atjaunīgās elektroenerģijas ražotnes.  
Vēja parki kļūst pievilcīgāki – regulējums nodrošinās iedzīvotājiem un pašvaldībai kompensāciju
Lai nodrošinātu, ka līdz ar atjaunīgās enerģijas ražošanu, tiešus ieguvumus gūst iedzīvotāji vēja staciju tuvumā un pašvaldības, uz kuru zemes šī stacijas izbūvētas, esam izstrādājuši regulējuma priekšlikumu, kas paredz tiešus maksājumus gan iedzīvotājiem, gan pašvaldībām.  Efektīvi veidotas pārmaiņas prasa rast līdzsvaru. Līdz ar jaunām atjaunīgās enerģijas jaudām, lētāka elektroenerģija būs visiem Latvijā, taču, jāatceras, ka attīstība nav iespējama bez vietējās kopienas atbalsta. Tamdēļ svarīgi, ka iedzīvotāji un pašvaldības, kas palīdz kopējam mērķim, arī redz tiešus ieguvumus savas ģimenes un novada budžetā,” uzsver klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis. 
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 1 из 78

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ