er3.jpg
AKTUĀLI
Ogres novada būvvalde aicina uzsākt būvju nodošanu ekspluatācijā PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:09
Pašvaldība ir pagarinājusi termiņu, kura laikā iedzīvotājiem tiek dota iespēja ekspluatācijā nodot ēkas, kas būvētas pirms 2014. gada, tomēr šo procesu Būvvalde iesaka neatlikt, ņemot vērā to, ka process nav nedz lēts, nedz arī ātrs – dokumentu sakārtošana var prasīt vairākus mēnešus.

Iestājoties 2026. gada 1. janvārim, būvei, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad būs parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, nekustamā īpašuma nodokļa likme būs 3% no lielākās turpmāk minētās kadastrālās vērtības: būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības.
 
No 1. marta būtiskas izmaiņas Ogres novada maršrutos PDF Печать E-mail
28.02.2024 21:03
No šī gada 1. marta stāsies spēkā apjomīgas izmaiņas vairākos AS “Liepājas autobusu parks” apkalpotajos reģionālās nozīmes maršrutos Ogres novada administratīvajā teritorijā.

Izmaiņas tiek ieviestas apkopojot pasažieru vajadzības, lai atvieglotu pārvietošanās iespējas reģionā. Visu aktuālāko informāciju par autobusu sarakstiem var atrast 1188.lv

Precizēti un pielāgoti maršrutu kursēšanas laiki un iekļautas pieturas "Jasmuiža", "Mūzikas skola" un "Gāršas".

IZMAIŅAS, KAS STĀJAS SPĒKĀ 1. MARTĀ [SAITE]
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
26.02.2024 22:10
27.februārī - Starptautiskajā nevalstisko organizāciju dienā, Saeimas komisijās pirmo reizi notiks atvērto durvju diena pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Tās ietvaros biedrību un nodibinājumu pārstāvji klātienē tiksies ar komisijām, lai iepazītos ar to darbu un spriestu par aktuāliem jautājumiem. Piemēram:
·        vides un pakalpojumu pieejamība cilvēkiem ar kustību, redzes, dzirdes un garīga rakstura traucējumiem (Cilvēktiesību komisija);
·        Ukrainas civiliedzīvotāju integrēšanās Latvijā (Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija);
·        atbildība par dziļviltojumu tehnoloģiju (deep fake) izmantošanu (Juridiskā komisija);
·        konkurētspējas un eksportspējas veicināšana (Tautsaimniecības komisija).
 
Konkursā “Laukiem būt!” finālisti arī no Ogres novadā PDF Печать E-mail
26.02.2024 22:04
Februāra izskaņā aizvadīts konkursa “Laukiem būt!” pusfināls un zināmi 18 jaunieši, kuri jau 8.martā sacentīsies par naudas balvām konkursa finālā.

Jaunieši no visas Latvijas 48 biznesa idejas prezentēja trijās kategorijās - lauksaimniecība un pārtikas pārstrāde, pakalpojumi nelauksaimniecības nozarē un nelauksaimnieciskā ražošana, un tās vērtēja pārstāvji no LLKC, finanšu institūcijas ALTUM un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU)..  

Inita Krivašonoka, projekta “Laukiem būt!” vadītāja: “Prezentēto ideju klāsts bija tiešām bagātīgs – gan tradicionālākas nozares kā lauku tūrisms un traktortehnikas pakalpojumu sniegšana, kosmētikas un bērnu apģērbu ražošana, metālapstrāde un mēbeļu ražošana un atjaunošana, tā koncerti melleņu laukā un muižā, logopēdisko ledeņu un ežu dižadateņu spēks, vīns, maize un dažādi saldumi, tostarp – vegāniski. Varējām izbaudīt arī rožu un lavandu dārzu skaistumu.”
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
22.02.2024 21:25
 Šīsnedēļas aktualitātes Saeimas komisiju darbā:
•        Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības un lopbarības produktu importa aizliegums (Budžeta komisija);
•        Krievijas Federācijas tiesiskās palīdzības lūgumu izpilde un meklēšanā izsludināto personu aizturēšanas procedūra (Aizsardzības komisija);
•        vienotas valsts apmaksātās veselības aprūpes ieviešana (Sociālo un darba lietu komisija, 2.lasījums);
•        atteikšanās no drošības līdzekļa – ievietošanas sociālās korekcijas izglītības iestādē (Juridiskā komisija, 1.lasījums);
•        Labklājības ministrijas ziņojums par pabalstu sistēmas pilnveidošanu (Sociālo un darba lietu komisija);
 
Nozīmīgākajie projekti Ogres novadā PDF Печать E-mail
19.02.2024 23:11
Līdz ar Ogres novada pašvaldības 2024. gada budžeta apstiprināšanu 14. februārī, ir skaidri definētas šī gada lielākās prioritātes novada attīstībā. Šī gada lielākie un nozīmīgākie projekti, kas ietekmē arī tūrisma attīstību, tiks īstenoti visā novadā.
 
Viens no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem projektiem būs rotaļu laukuma izbūves uzsākšana pie Ogres novada Kultūras centra. Laukums tiks veidots senlatviešu pils veidolā, lai bērni caur spēlēm un rotaļām iepazīst mūsu vēsturi, senču dzīvesveidu. Paredzēts, ka nedēļas nogalēs šeit darbosies arī smēde un stelles, lai bērni iepazītu senos arodus. 
 
Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtībā Ogres novadā PDF Печать E-mail
16.02.2024 22:30
Pamatojoties uz Valsts zemes dienesta iesniegto informāciju, tuvākajā laikā pašvaldība sāks izsūtīt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksāšanas paziņojumus gan fiziskām, gan juridiskām personām.

NĪN likme Ogres novadā arī 2024 .gadā ir 0,2% - 0,6% no Valsts zemes dienesta noteiktās kadastrālās vērtības, tomēr saskaņā ar Ogres novada pašvaldības 2021. gada 14. oktobra saistošajiem noteikumiem “Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtību Ogres novadā” atsevišķiem nekustamā īpašuma veidiem tiek piemērota paaugstināta likme.

Mājokļiem, kuros dzīvesvietu nav deklarējusi neviena persona, NĪN likme ir 1,5%
Paaugstināta NĪN likme 1,5 % apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības tiek piemērota dzīvojamajām telpām, kurās uz taksācijas gada 1. janvāri dzīvesvietu nav deklarējusi neviena persona.
 
Jaunā parauga pase – Latvijas daba un inovatīvi pretviltošanas risinājumi PDF Печать E-mail
13.02.2024 22:02
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (turpmāk – Pārvalde) no 12. februāra uzsākusi jaunā parauga pasu noformēšanu. No iepriekšējā parauga pasēm tās atšķiras ar uzlabotiem inovatīviem pretviltošanas risinājumiem, kas pamatoti ar Eiropas Padomes Regulas prasībām par drošības elementiem un biometrijas standartiem dalībvalstu izdotajās pasēs un ceļošanas dokumentos. 
Inovatīvie pretviltošanas risinājumi nodrošinās gan pasu aizsardzību pret viltojumiem, gan to atbilstību jauna līmeņa drošības prasībām.
“Jaunā parauga pase ir himna Latvijas skaistajai dabai. Dodoties uz ārvalstīm ar jauno pasi, ikviens no mums var paņemt līdzi Latvijas dabu drošas, uzticamas pases veidolā,” saka Pārvaldes priekšniece Maira Roze.
 
Aktualitātes Saeimas komisijās PDF Печать E-mail
12.02.2024 23:19
Aktualitātes Saeimas komisijās šonedēļ:

•        iedzīvotājiem būs vienkāršāk pāriet no viena hipotekārā kredīta devēja pie cita (Budžeta komisija, 2. galīgais lasījums)
•        jauns doktorantūras studiju modelis (Izglītības komisija, 3.lasījums)
•        bargāki sodi dzīvnieku spīdzinātājiem (Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisija, 2.lasījums)
•        uzlabojumi dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanā par mājas uzturēšanas jautājumiem situācijās, kad daļa iedzīvotāju neiesaistās mājas jautājumu risināšanā (Valsts pārvaldes komisija, 2.lasījums)
•        grozījumi Enerģētikas likumā, kas cita starpā paredz tiesības pašvaldībām noteikt siltumapgādes risinājumu veidus savā teritorijā vai tās daļā (Tautsaimniecības komisija, 1.lasījums)
•        bērna vecumam atbilstoša seksuālās un reproduktīvās veselības izglītība (Cilvēktiesību komisija)
 
A/S “Conexus Baltic Grid” informē par gāzesvadu un to objektu aizsargjoslām PDF Печать E-mail
12.02.2024 23:09
Akciju sabiedrība “Conexus Baltic Grid” informē, ka Ogres novada teritorijā atrodas gāzesvadi, pa kuriem nodrošina dabasgāzes pārvadi ar darba spiedienu vairāk par 1,6 megapaskāliem (MPa), kā arī gāzes pārvades nodrošināšanai piesaistītās iekārtas, būves un inženiertīkli.

Ņemot vērā iepriekš minēto un pamatojoties uz Ministru kabineta 2006. gada 5. decembra noteikumu Nr. 982 “Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodika” 41. punktu, aicinām iepazīties ar informāciju par aprobežojumiem gāzapgādes objektu ekspluatācijas un drošības aizsargjoslās, kā arī par bīstamību, kas saistīta ar uzturēšanos sabiedrības gāzapgādes objektu, inženierkomunikāciju un inženierbūvju aizsargjoslās.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 2 из 78

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ