er3.jpg
AKTUĀLI
Projektu konkursā “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā” iedzīvotāji īstenojuši vērtīgas ieceres arī tūrisma objektos un vietās PDF Печать E-mail
21.12.2023 00:00
Šī gada janvārī Ogres novada pašvaldība visā jaunizveidotā novada teritorijā izsludināja projektu konkursu “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā”, kas dod iespēju iedzīvotājiem īstenot projektus dažādās ar dzīves vides kvalitātes uzlabošanu saistītās sfērās. Konkursā tika apstiprināti 43 projekti, piešķirot to iesniedzējiem – nereģistrētām iedzīvotāju grupām un nevalstiskajām organizācijām – pašvaldības finansējumu šo projektu īstenošanai. Daļa no projektiem saistīta ar tūrisma objektu labiekārtošanu un infrastruktūras izveidi.

Ogrē biedrība “Lazdukalni 2000” turpinājusi skatu torņa iekštelpas kosmētiskos remontdarbus Špakovska parkā Ogrē, veicot sienu apdari un izolācijas uzklāšanu un tādejādi sagatavojot iekšējo telpu nākotnē plānotajai ekspozīcijai.

Ciemupē par godu Latvijas Valsts svētkiem un nākamgad paredzētajai Ciemupes 100 gadu jubilejai izveidots pārvietojams vides objekts – izgaismoti burti “CIEMUPE”, ko iespējams izmantot pasākumu organizēšanai gan iekštelpās, gan ārtelpā.
 
Ogres novada bērni ar invaliditāti un bērni aizbildnībā var saņemt Ziemassvētku dāvanu paciņas PDF Печать E-mail
20.12.2023 23:31
Sākot no šī gada 20.decembra, Ogres novada bērni ar invaliditāti un bērni, kuri atrodas aizbildnībā, var saņemt pašvaldības Ziemassvētku dāvanu paciņas.

Ogres pilsētas bērni dāvanu var saņemt Ogres novada Sociālajā dienestā Upes prospektā 16, Ogrē – informācijas centrā, uzrādot invaliditāti apliecinošu dokumentu.

Paciņas iespējams saņemt darba laikā:

20.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00;
21.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00;
22.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 12.00;
27.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00;
28.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 17.00;
29.decembrī no plkst. 8.00 līdz plkst. 12.00.

Paciņas iespējams izņemt arī attālinātajās klientu pieņemšanas vietās, iepriekš sazinoties pa norādīto tālruni.

Informāciju sagatavoja Ogres novada Sociālais dienests
 
Aicinā bērnus un jauniešus iesniegt idejas skolēnu elektroautobusa vizuālajam noformējumam PDF Печать E-mail
20.12.2023 13:23
Līdz 2024. gada 11. janvārim Ogres novada bērni un jaunieši aicināti iesniegt savas idejas skolēnu elektroautobusa sānu vizuālajam noformējumam.

Vizualizācijas ideju var veidot uz A3 darba lapas (pielikumā) vai arī uz baltas A4 vai A3 lapas. Vizualizācijai vēlams izmantot Ogres novada ieteicamo krāsu toņu paleti.

Ideju aicinām iesniegt, nosūtot darba fotogrāfiju uz e-pastu Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript vai atstājot tuvākajā Ogres novada pilsētas vai pagasta bibliotēkā līdz 2024. gada 11. janvārim, norādot autora vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

Skolēnu autobusa sānu makets (darba lapa) uz A3 lapas pieejams visās novada bibliotēkās.
 
No 18. decembra visā Latvijā ir spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni PDF Печать E-mail
18.12.2023 10:23
Nedēļas nogalē sāksies spēcīgs atkusnis, kas turpināsies nākamajā nedēļā līdz pat gada nogalei, mijoties ar salu. Jau šajā nedēļā piekrastes rajonos palaikam ir novērots atkusnis, no sestdienas pozitīva gaisa temperatūra būs visā Latvijā. Kusīs sniega sega un ledus. Kušanas ūdeņus papildinās arī nokrišņi. Sākotnēji paredzams slapjš sniegs un lietus, bet jau nedēļas nogalē visā Latvijā tas paries lietū. Sāks palielināties upju notece. No svētdienas noteces palielināšanās būs strauja. Saskaņā ar aktuālajām ilgtermiņa laikapstākļu prognozēm stabila sala atgriešanās mūsu reģionā līdz gadumijai ir maz iespējama. 

17. decembrī Kurzemē ūdens pieplūdums upēm jau būs straujš – palielināsies notece, paaugstinoties ūdenslīmenim, uzlūzīs un ies ledus. Kurzemes upēs galvenokārt gar krastiem ir tikai piesalas, tāpēc būtisku ledus sastrēgumu veidošanās ir maz ticama.
 
NO 2024.GADA SADZĪVES ATKRITUMU APGLABĀŠANAS TARIFI TURPINĀS PIEAUGT PDF Печать E-mail
14.12.2023 21:27
Pieaugot valstī noteiktajai dabas resursu nodokļu (DRN) likmei, sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifi no 2024.gada janvāra būs augstāki. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi tarifu piemērošanas kārtību desmit atkritumu poligonu apsaimniekotājiem saistībā ar Saeimā š.g. 7.decembrī pieņemtajām DRN likmju par apglabāšanu izmaiņām.
“Pēc valstī noteiktās dabas resursu nodokļa likmes, kas ikgadēji pieaug, tiek aprēķinātas sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifos iekļautās dabas resursu nodokļa izmaksas par atkritumu apglabāšanu. Atbilstoši Saeimā noteiktajām jaunajām likmēm turpmākajiem trīs gadiem regulatoram jāapstiprina arī jauna tarifu piemērošanas kārtība atkritumu poligonu apsaimniekotāju spēkā esošajiem sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifiem,” izmaiņas komentē SPRK Ūdenssaimniecības, depozīta sistēmas un atkritumu departamenta direktore Agnese Kozlovska.
 
Pensiju piemaksu atjaunošana – jautājumi un atbildes PDF Печать E-mail
13.12.2023 22:32

Pašlaik piemaksas pie vecuma un invaliditātes pensijas par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995. gada 31. decembrim, ir piešķirtas pie tām pensijām, kas piešķirtas līdz 2011. gada 31. decembrim. Savukārt, ja pensija piešķirta no 2012. gada, piemaksa pie pensijas netiek piešķirta, kas rada nevienlīdzīgu situāciju. Rezultātā piemaksas patlaban nesaņem 35,2% no visiem vecuma pensiju saņēmējiem un 45,9% invaliditātes pensiju saņēmēju, kuriem ir apdrošināšanas stāžs līdz 1995. gada beigām.

 
Ogres novada Gada Balva sportā 2023 PDF Печать E-mail
08.12.2023 22:24
Ikgadējie Ogres novada sporta svētki tuvojas. Jau tradicionāli februāra mēnesī sumināsim aizvadītā gada labākos sportistus un komandas, aktīvākos entuziastus, vecmeistarus un lieliskos bērnu un jauniešu sporta pārstāvjus.

Svinīgais pasākums norisināsies 2024.gada 16.februāri plkst. 18.30 Ogres Kultūras centra lielajā zālē. Uz svinīgo pasākumu tiks aicināti visi pieteiktie (nolikumam atbilstošie) sporta laureāti. Pasākums ir bez maksas, tāpēc aicināts ikviens, kurš vēlas būt klātesošs pasākumā – atbalstot sportistus!

Lai pieteiktu sporta laureātus, aicinām aizpildīt elektronisko pieteikšanās anketu līdz 22.janvārim: 
https://ogressportacentrs.lv/2023/12/06/ogres-novada-gada-balva-sporta-2023-pieteiksanas/

Nolikums un pieteikuma anketas pieejamas arī Ogres novada sporta centra mājas lapā.
 
9 no 10 Latvijas iedzīvotājiem nejūtas patiešām veseli PDF Печать E-mail
07.12.2023 20:11
Teju puse Latvijas iedzīvotāju jeb 48 % domā, ka viņiem ir salīdzinoši laba veselība, taču pilnīgi veseli jūtas vien 13 % aptaujāto. Savukārt četri no desmit iedzīvotājiem (38 %) uzskata, ka viņiem ir slikta veselība – kā drīzāk sliktu savu veselību vērtē trešdaļa (28 %) aptaujāto, bet kā pavisam sliktu – 9 %, liecina Mana aptieka & Apotheka nu jau astotā ikgadējā Veselības indeksa pētījuma dati.
Veselāki jūtas respondenti, kuri kopumā savu dzīvesveidu vērtē kā veselīgu, kā arī tie, kuri uzskata, ka veic pietiekami daudz fizisko aktivitāšu, un tie, kuri ieguvuši augstāko izglītību. No tiem, kuri savu dzīvesveidu vērtē kā neveselīgu, tikai 2 % jūtas patiešām veseli, bet katrs ceturtais (25 %) – drīzāk vesels. 
Pēc veselības ekspertu domām, pētījuma rezultāti ir satraucoši, turklāt tie nav uzskatāmi vien par subjektīvu un kritisku savas veselības izvērtējumu, tos apliecina arī objektīvi dati, jo daudzas saslimšanas ir novērojamas arvien agrākā vecumā. Eksperti uzsver, ka ir apstākļi, ko ietekmēt nav mūsu spēkos, tomēr būtiska un reizēm pat izšķiroša nozīme ir dzīvesveidam un preventīvām pārbaudēm.
 
Ogres rajona slimnīcā dzimušo skaits ieiet sestajā simtā PDF Печать E-mail
05.12.2023 23:43
Ogres rajona slimnīcas Dzemdību nodaļā 29. novembra naktī pasaulē nācis šogad 500. bērniņš – meitenīte Līva, bet novembra pēdējās dienas rītā piedzimis 501. mazulis – puisītis Olivers.

SIA “Ogres rajons slimnīca” valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs atklāj, ka pagājušajā gadā 500. mazulis nācis pasaulē 3. decembrī, šogad, kā redzams, agrāk.

 “Visā valstī dzemdību skaits samazinās, bet Ogrē pieaug. Tas priecē, un ir gandarījums par to, ka topošās māmiņas bērniņa nākšanai pasaulē izvēlas tieši mūsu slimnīcu. Tas nozīmē, ka mums uzticas, un šī uzticība ir augsts mūsu iestādes speciālistu darba novērtējums,” uzsver D. Širovs. 
 
Decembrī siltumenerģijas tarifi samazināsies četriem komersantiem PDF Печать E-mail
30.11.2023 12:04
Decembrī zemāki siltumenerģijas tarifi spēkā stāsies četriem komersantiem, savukārt pieciem, kuriem iepriekšējo mēnešos tarifi samazināti, tie atkal nedaudz palielināsies. Vēl vienam komersantam, kam tarifs nebija pārskatīts vairākus gadus, spēkā stāsies augstāks tarifs. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) turpina ik nedēļu saņemt izvērtēšanai jaunus tarifu projektus.
“Kurināmā resursu tirgos  būtiskas izmaiņas nav notikušas. Vienlaikus nevar izslēgt, ka, saglabājoties zemai gaisa temperatūrai, energoresursu cenas var pieaugt. Iedzīvotājiem Latvijā noteikti jāņem vērā, ka aukstāka laika iestāšanās būs jūtama arī decembrī saņemtajos siltumenerģijas rēķinos saistībā ar lielāku patērēto siltumenerģijas daudzumu apkurei. Līdz ar to arī pie zemākiem tarifiem rēķina apmērs var būt lielāks, salīdzinot ar saņemto rēķinu novembrī,” skaidro SPRK Enerģētikas departamenta direktors Jānis Negribs.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 5 из 78

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ