er3.jpg
AKTUĀLI
Aizliegts atrasties uz Ogres novada teritorijā esošo ūdenstilpju ledus PDF Печать E-mail
29.11.2023 20:22
Ņemot vērā pašreizējos laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli ūdenstilpēs, Ogres novada pašvaldība atgādina, ka iedzīvotājiem ir aizliegts atrasties uz Ogres novada administratīvajā teritorijā esošo publisko ūdenstilpju ledus vietās, kur tā biezums nepārsniedz 15 cm.

Ogres novada pašvaldība atgādina, ka vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, turklāt jāatceras, ka laikapstākļi ir mainīgi, līdz ar to ledus izturība ir zema.

Ir svarīgi atcerēties, ka ledus sega uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi, tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū tā var būt plāna un bīstama. Ledus būs plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres un pie tiltu pārvadiem.
 
Valsts asinsdonoru centrs aicina jauniešus kļūt par supervaroņiem un ziedot asinis PDF Печать E-mail
23.11.2023 00:32
Ik dienas Latvijas slimnīcām nepieciešami asins krājumi dzīvību glābšanai, un ir tikai viens veids kā tie papildinās. Cilvēks ziedo cilvēkam. Valsts asinsdonoru centrs uzsācis informatīvi izglītojošu kampaņu “Supervaronis? Jā! Ikviens no mums!”, aicinot asinsdonoru kustībai pievienoties jauniešus vecumā līdz 35 gadiem. Donoru vidējais vecums Latvijā pieaug, līdz šī gada novembrim sasniedzot 38 gadus. Tādēļ Valsts asinsdonoru centra rīkotās sociālās kampaņas laikā tādas jauniešu vidū populāras personas kā Edart.tv veidotājs EDGARS AIVARS, tiktokeres ELĪZA KUPČA (SQUADPERSON), IVETA JAUNZEME (IVETASAZO) un UNDĪNE OZOLIŅA (UNDIXONE), kā arī reperis un hiphopa mākslinieks DENISS STEPANOVS, kulinārijas blogeris PIPARS un hip-hop mākslinieks FIŅĶIS aicinās jauniešus uzdrīkstēties palīdzēt glābt dzīvības un ziedot asinis, lai dzīvība nepārtrūkst! Lai pievērstu asins ziedošanas nozīmei lielāku uzmanību un aicinātu jauniešus pievienoties asinsdraugu lokam, kampaņas vēstneši organizēs komandu sacensību, kura vārdā cilvēki visvairāk ziedos asinis. Asinis ziedot par kādu no vēstnešiem, protams, aicināts ikviena vecuma cilvēks, kura veselības stāvoklis ļauj ziedot asinis.
 
Informācija par pašvaldības darba laiku pirmssvētku dienā PDF Печать E-mail
16.11.2023 20:43
Ogres novada pašvaldības Centrālā administrācija Brīvības ielā 33, Ogrē 17. novembrī, kas ir pirmssvētku diena, strādās no plkst. 8.00 līdz 13.00 bez pusdienu pārtraukuma.

Saskaņā ar likuma “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” 1. pantu 18. novembris — Latvijas Republikas Proklamēšanas diena ir noteikta par svētku dienu. Ja svētku diena – 18. novembris - Latvijas Republikas Proklamēšanas diena iekrīt sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu nosaka par brīvdienu.

Ņemot vērā, ka 2023. gadā 18. novembris- Latvijas Republikas Proklamēšanas diena iekrīt sestdienā, 2023. gada 20. novembris ir brīvdiena.

Pašvaldības atsāks darbu otrdien, 21. novembrī.
 
Valsts svētku pasākumi Ogres novadā PDF Печать E-mail
16.11.2023 00:36
Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai veltītie pasākumi Ogres novadā.

OGRĒ  

16. novembrī plkst. 18.00 Ogres Mūzikas un mākslas skolā Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai veltīts koncerts, kurā uzstāsies skolas mūzikas jomas audzēkņi.

18. novembrī 

plkst.11.00 Ogres Evaņģēliski luteriskajā baznīcā Latvijas Republikas Proklamēšanas diena veltīts dievkalpojums, tiešraide ReTv kanālā;
plkst.12.00 – 16.00 izstāde Ogres Vēstures un mākslas muzejā;
plkst. 16.00 Valsts ģimnāzijā svinīgais svētku pasākums, apbalvojumu OGRES GODA NOVADNIEKS un OGRES GADA NOVADNIEKS pasniegšana. Svētku koncerts, uzstājas Viktorija Majore;
plkst. 19.00 Svētku uguņošana Daugavas krastā pie vides dizaina objekta OGRES BĀKA. Drošības nolūkos no plkst. 18.30 līdz 19.30 ūdenstilpe ap Ogres bāku ūdenstransporta kustībai būs slēgta.
OGRESGALĀ - 16. novembrī plkst. 19.00 Ogresgala Tautas namā Ogresgala pašdarbības kolektīvu svētku koncerts.
 
Parakstu vākšana par 14. Saeimas atlaišanu PDF Печать E-mail
13.11.2023 21:37
Šī gada 9. novembrī, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nolēma reģistrēt partijas LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ, “Tautas varas spēks”, “SUVERĒNĀ VARA”, PAMATS-LV, TAUTAS KALPI LATVIJAI, APVIENĪBA JAUNLATVIEŠI, “Stabilitātei!” un Jaunā Saskaņa iesniegumus ar ierosinājumu rīkot parakstu vākšanu par tautas nobalsošanu, lai atlaistu Latvijas Republikas 14. Saeimu.

Vēlētājiem būs iespēja parakstīties par minēto iniciatīvu 12 mēnešus — no 2023. gada 10. novembra līdz 2024. gada 9. novembrim.

Likuma Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu 22. panta otrā daļa paredz, ka katram vēlētāja parakstam šo 12 mēnešu laikā jābūt apliecinātam pie zvērināta notāra, dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja vai Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs pie konsulārās amatpersonas, kura ir tiesīga veikt notariālās funkcijas.
 
VAS “Latvijas dzelzceļš” aicina uz sabiedrisko apspriešanu PDF Печать E-mail
13.11.2023 21:37
VAS “Latvijas dzelzceļš” aicina uz sabiedrisko apspriešanu par projektu “Rīcības plāns trokšņu mazināšanai dzelzceļa līnijām ar satiksmes intensitāti lielāku par 30 000 vilcieniem gadā laika periodam no 2024. līdz 2028. gadam”.

Pēc VAS “Latvijas dzelzceļš” pasūtījuma, atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 16 „Vides trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” prasībām, SIA „Estonian, Latvian & Lithuanian Environment” ir izstrādājusi rīcības plāna projektu trokšņa mazināšanai dzelzceļa līnijām ar satiksmes intensitāti lielāku par 30000 vilcieniem gadā laika periodam no 2024. līdz 2028. gadam. Rīcības plāns ietver Rīgas pilsētas, Salaspils novada un Ogres novada pašvaldību teritorijas.
 
Aptauja par nekustamā īpašuma Brīvības ielā 38, Ogrē iegādi PDF Печать E-mail
09.11.2023 12:09
VAS “Latvijas Pasts” publiskā izsolē pārdod nekustamo īpašumu Brīvības ielā 38, Ogrē, kas sastāv no trīs ēkām un zemes gabala 1799 m2 platībā. Izsoles sākumcena 213 000 eiro.

Iespējams, Ogres novada pašvaldība varētu iegādāties šo īpašumu un izmantot pašvaldības vajadzību nodrošināšanai, piemēram, klientu apkalpošanas centrs, muzeja fonda krātuve, arhīvs utml.

Pašvaldība vēlas noskaidrot iedzīvotāju viedokli par šī nekustamā īpašuma iegādes nepieciešamību.
 
Lāčplēša diena Ogrē PDF Печать E-mail
08.11.2023 22:11

11. novembrī Lāčplēša dienā Ogrē godināsim Latvijas brīvības cīnītāju piemiņu un novērtēsim iespēju dzīvot brīvā un neatkarīgā Latvijā.

Plkst. 17.00 aicinām doties Lāpu gājienā no Strēlnieku piemiņas zīmes Daugavas krastā uz Brāļu kapiem. Gājiena dalībniekiem sasniedzot monumentālo Latvijas valsts karogu, Plkst. 17.15 pie tā norisināsies svinīgais piemiņas brīdis.

 
Uzsākta ietves izbūve Ogrē, Turkalnes ielā posmā no Norupes līdz Blaumaņa ielai PDF Печать E-mail
01.11.2023 20:11
Ņemot vērā lielo gājēju īpatsvaru, kuri spiesti pārvietoties pa brauktuvi un zaļo zonu, gājēju drošības nodrošināšanai un komforta līmeņa uzlabošanai ir uzsākta gājēju ietves izbūve Ogrē, Turkalnes ielā posmā no Norupes ielas līdz Blaumaņa ielai.
Būvdarbu ietvaros tiks veikta:
attiecīgā posma ar bruģa segumu izbūve;
esošās caurtekas gala dzelzsbetona atbalsta sienas pārbūve;
lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve;
apgaismojuma balsta pārcelšanu un jauna apgaismojuma balsta izbūve.
Līgums par būvdarbu veikšanu objektam “Turkalnes ielas ietves izbūve posmā no Norupes ielas līdz Blaumaņa ielai Ogrē, Ogres novadā” noslēgts ar SIA “MRG Būve”. Darbus paredzēts pabeigt līdz šī gada beigām. 

 
 
Ogres novada uzņēmēji orientēti uz izglītību PDF Печать E-mail
01.11.2023 19:50
No 27. līdz 29.oktobrim norisinājās Ogres novada Uzņēmēju dienas, kurās ikviens interesents varēja apmeklēt 19 uzņēmumus, kas bija pieteikti dalībai šajā pasākumā.

Viesojoties ģimenes uzņēmumā SIA “Bee Box” Ciemupē, bija iespējams apskatīt bišu dravu, uzzināt vairāk par bišu dzīvi un biškopības produktu vērtīgajām īpašībām, kā arī nodegustēt dažādu veidu medu un iegādāties “Bee Box” ražoto produkciju – medu, propolisu, bišu māšu peru pieniņu, vaska sveces u.c.

Tīnūžos izveidotās Baskāju takas apmeklētāji varēja apskatīt pirmās sniegas segas klāto Dizaina parku, nogaršot gardu gulaša zupu un apgūt galdu klāšanas kultūras un galda etiķetes pamatus Baskāju takas saimnieces – Eiropas protokola un etiķetes pasniedzējas un vīnzines – vadībā.

SierŠtelle jaunajā Siera Fabrikā Ikšķilē tiek ražoti vairāk nekā 30 garšu sieri – gan sāļi, gan saldi. Ražotnes apmeklētāji iepazinās ar siera izgatavošanas procesu un tika pacienāti gan ar sūkalām, gan ar dažādajiem sieriem un siera trifelēm, ko varēja arī iegādāties līdzņemšanai.

SIA "Grīdas-Grīdas" jaunatklātajā salonveikalā Lielvārdē tika sniegta informācija par piedāvātajiem pakalpojumiem – parketa un dēļu grīdu atjaunošanu (virskārtas slīpēšanu, pulēšanu un apstrādi ar eļļu vai laku), jaunu parketa un dēļu grīdu ieklāšanu, grīdas uzturēšanai nepieciešamo materiālu un parketa tirdzniecību, kā arī instrumentu nomu grīdu atjaunošanai.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 6 из 78

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ