er3.jpg
AKTUĀLI
SPRK: Liela daļa mājsaimniecību nofiksējušas augstu elektroenerģijas cenu ilgākam laikam; aicina izvērtēt līgumu pārslēgšanu PDF Печать E-mail
27.08.2023 17:28
Elektroenerģijas cenas Nord Pool biržas Latvijas tirdzniecības apgabalā stabilizējušās, vienlaikus saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) aprēķināto vidējo svērto elektroenerģijas cenu, turpina pieaugt starpība starp mājsaimniecību un juridisko lietotāju elektroenerģijas cenu. SPRK skaidro elektroenerģijas tirgus norises Latvijā š.g. 2.ceturksnī un pirmajā pusgadā kopumā.

Elektroenerģijas cenām biržā š.g. pirmajos septiņos mēnešos tendence stabilizēties
Š.g. pirmajos septiņos mēnešos Nord Pool biržā Latvijas un Baltijas tirdzniecības apgabalos bija vērojams gan elektroenerģijas cenu kritums, gan neliels pieaugums, taču kopumā elektroenerģijas cenai ir tendence stabilizēties. 
 
Stāsti par leģendām Ogres novada pagastos PDF Печать E-mail
20.08.2023 17:41
Katrs no Ogres novada 16 pagastiem ir bagāts ar kultūrvēsturisko mantojumu, cilvēku atmiņu stāstiem un notikumiem. Lai izceltu pagastu vērtības, Ogres novada pašvaldība realizēja ideju par Ogres novada pagastu stāstiem. Vasaras izskaņā ir tapuši  pirmie septiņi video par  Tīnūžu, Tomes, Birzgales, Rembates, Lēdmanes, Lielvārdes un Jumpravas pagastu leģendām. Turpinot sadarbību ar Ogres audiogida balss īpašnieku, interesantākos notikumus par pagastu vēsturi stāstīs un rādīs aktieris Jēkabs Reinis.

Ogres pilsētas svētku laikā tiek prezentēts pirmais stāsts – par Jumpravas pagastu. Turpmākajās nedēļās  tiks publicēti  stāsti par leģendām pārējos Ogres novada pagastos. Video iespējams noskatīties “Visit Ogre” kanālā “You Tube” platformā.

Noskaties video un uzzini mazāk zināmus faktus un stāstus par Ogres novada pagastiem ŠEIT:

Jumpravas pagasts:

No 13. līdz 16. gadsimtam pār Jumpravas apkaimes zemēm valdīja mūķenes – neprecētas jaunavas, latviskojot – jumpravas. Tā cēlies šīs vietas nosaukums. Vietā, kur šobrīd atrodas apdzīvota vieta “Dzelmes”, reiz atradusies Lieljumpravas muiža.
 
Plāno samazināt jauno ūdensapgādes tarifu PDF Печать E-mail
16.08.2023 21:08
Ogres novada pašvaldības aģentūrā (PA) “Ogres komunikācijas” un SIA “Lielvārdes Remte” izstrādāti jauni ūdensapgādes vienotā tarifa projekti, kas 15. augustā tika izskatīti kopā ar Ogres novada pašvaldības vadību.

PA “Ogres komunikācijas” un SIA “Lielvārdes Remte” pārstāvji jaunos tarifa projektus prezentēja Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Egilam Helmanim, priekšsēdētāja vietniekam Gintam Sīviņam un izpilddirektora vietniecei Danai Bārbalei.
 
Gardēži un pārtikas nozares profesionāļi no visas pasaules tiksies izstādē “Riga Food 2023”! PDF Печать E-mail
16.08.2023 20:56
No 7. līdz 9. septembrim, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2023”, kas atkal norisināsies divās hallēs un piedāvās vēl nebijuši plašu pasākumu programmu gan pārtikas nozares profesionāļiem, gan gardēžiem.

Jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu un dzērienu ražošanā un pārstrādē Ķīpsalā prezentēs vairāk nekā 420 uzņēmumu no vismaz 30 valstīm. Izstādē būs 8 valstu – Latvijas, Azerbaidžānas, Lietuvas, Ukrainas, Itālijas, Spānijas, Gruzijas, Kanādas – nacionālie kopstendi. 

Trīs dienas Ķīpsalā profesionāļi varēs iepazīt aktuālo pārtikas nozarē, satikt klientus un veicināt sava biznesa attīstību, savukārt gardēži iepazīt jaunas garšas, smelties idejas savai ēdienkartei un apmeklēt pavāru, konditoru, bārmeņu un grila meistaru sacensības un šovus.
 
Pašvaldība piedāvā tirdzniecības centra “Rimi” būvniecībai Ikšķilē citu zemes gabalu PDF Печать E-mail
16.08.2023 20:27
2021. gada janvārī Ikšķiles novada dome pieņēma lēmumu par pilsētas Teritorijas plānojumu, mainot pilsētas centrā esošo teritorijas zonējumu no individuālās apbūves uz jaukta centra apbūvi, kurā iespējams izbūvēt arī darījumu un pakalpojumu objektus. Tas ļāva SIA “Plesko Real Estate” virzīt savu ieceri par tirdzniecības centra “Rimi” būvniecību Ikšķilē, Peldu ielā 2.

2022. gada sākumā Ogres novada pašvaldībā notika publiskā apspriešana par būvniecības ieceri minētā tirdzniecības centra būvniecībai. Publiskās apspriešanas laikā pret ieceri iebilda vairāki pašvaldības iedzīvotāji, kuri pauda bažas par ainavisko un kultūrvēsturisko vidi. Pamatojoties uz publiskās apspriešanas rezultātiem, Ogres novada būvvalde nolēma neizsniegt būvatļauju šī objekta būvniecībai un arī Ogres novada pašvaldība dome lēma būvvaldes lēmumu atstāt negrozītu.
 
Dzeramā ūdens apgādes sistēmas dezinfekcija Ikšķilē un Tīnūžos PDF Печать E-mail
12.08.2023 21:02
SIA „Ikšķiles māja” informē, ka sakarā ar dzeramā ūdens apgādes sistēmas dezinfekciju ūdenim iespējams hlora aromāts:

Ikšķilē 15., 16. un 17.augustā;
Tīnūžos 16. un 17.augustā.
Ūdeni var lietot uzturā tikai pēc novārīšanas. Ieteicams regulāri notecināt ūdeni, lai dezinfekcijas līdzeklis nonāk visā apgādes sistēmā.

Dezinfekcijas laikā ūdens padeve netiks atslēgta.

Pēc darba tiks veiktas ūdens analīzes. Darbus veiks SIA “Ūdens risinājumi”

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
 
Atvērto Durvju dienu nedēļa Ogrē, Ikšķilē un Ķegumā PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
10.08.2023 21:24

Gads aizvadīts, un jau nākamnedēļ ieskandinot Ogres pilsētas svētkus Tev atkal ir iespēja izmēģināt dažādus sporta veidus un to piedāvājumu Ogres novadā – interešu izglītībā, ar profesionālo ievirzi vai sporta biedrībās. Atvērto Durvju dienu nedēļa norisināsies no 14. līdz 18.augustam Ogres novada sporta centrā (Skolas iela 21). Šogad ir arī nelielas izmaiņas saistībā ar to, ka vairākas nodarbības tiks piedāvātas dažādās norises vietās arī ārpus Ogres pilsētas – kā, piemēram, Ikšķilē, Ķegumā.

Pilna nodarbību programma un pieteikšanās pieejama šeit 

Обновлено 16.08.2023 20:26
 
Dienasgaisma publiskās telpās: mazāk stresa, augstāki sasniegumi PDF Печать E-mail
10.08.2023 21:04
Patīkama un komfortabla vide ir nepieciešama ne tikai mūsu mājās un darbavietās, bet arī citās publiskās iestādēs, kuras ikdienā apmeklējam – veikalos, skolās, bibliotēkās, ārstniecības iestādēs u.c. Būtiski faktori, kas ietekmē mūsu pašsajūtu, atrodoties telpās, ir dienasgaisma un svaigs gaiss; tam ir arī medicīnisks izskaidrojums. Turklāt uzlabojas ne tikai pašsajūta, bet arī sasniegtie rezultāti. Kāpēc tā?
 
Saules izraisīts laimes hormons
Saules gaisma veicina serotonīna jeb “laimes hormona” izdalīšanos, kas nepieciešams normālai nervu un smadzeņu darbībai. Piekļuve dienasgaismai palīdz uzturēt arī pietiekamu melatonīna līmeni organismā, kas regulē mūsu iekšējo pulksteni, un līdzsvaro kortizola jeb “stresa hormona” izdalīšanos. Dzīvojot platuma grādos, kur saulainu dienu nav tik daudz kā dienvidu valstīs, piekļuve dabiskajai dienasgaismai ir īpaši būtiska. Ļoti labi zinām, kā pirmā saulainā diena pēc garās ziemas uzlabo mūsu pašsajūtu un dzīvesprieku. Tas attiecas arī uz iekštelpām – labāk jutīsimies ēkās, kas ir gaišas, ar plašiem logiem, nekā telpās, kur dienasgaisma neieplūst. Savukārt svaigs gaiss ir vitāli svarīgs mūsu veselībai un optimālai smadzeņu darbībai. Būtībā ķermenim dienasgaisma ir teju tikpat svarīga kā ēdiens un ūdens.
 
 
Kā samazināt elektroenerģijas rēķinu? Jāizvēlas atbilstoša pieslēguma slodze un tarifu plāns PDF Печать E-mail
07.08.2023 21:33
Šī gada 1. jūlijā stājās spēkā izmaiņas elektroenerģijas pārvades un sadales sistēmas pakalpojumu tarifos, kas redzamas augustā saņemtajos rēķinos par jūliju. Lai izmaksas par sistēmas pakalpojumiem ik mēnesi būtu optimālas, AS "Sadales tīkls" atgādina, ka ir būtiski izvēlēties gan individuālajiem elektroenerģijas lietošanas paradumiem atbilstošu slodzi (jaudu), gan arī atbilstošu sistēmas pakalpojumu tarifu plānu ("Pamata" vai "Speciālais").
Jāuzsver, ka elektroenerģijas rēķinu ietekmē arī maksa par elektroenerģiju (patērētajām kilovatstundām), tāpēc ikvienam jādomā ne tikai par piemērotāku sadales sistēmas pakalpojumu tarifu, bet arī par pašas elektroenerģijas tirdzniecības tarifu (to klients izvēlas pie sava elektroenerģijas tirgotāja).
 
No vēstures - Dabas stihija mūsu mākslinieku darbos PDF Печать E-mail
07.08.2023 21:26

Liela krusa, vētra, milzīgie  postījumi šodien, bet  vai tad pirmo reiz?
Viena no postošākajām stihijām Rīgu skāra 1872.gada 10. maijā, kad pēc neparasti karstas dienas ap pulksten četriem pēcpusdienā no dienvidaustrumiem tuvojās tumši negaisa mākoņi, kas atnesa milzīgu krusu, 1936.gada 29. jūlija numurā rakstīja avīze "Zemgales Balss".
 
Krusa birusi kā no maisa, ledus gabali bijuši vistas olas lielumā un ar asām šķautnēm. No krusas cirtieniem mutuļojis Daugavas ūdens, un uznākusī tumsa, apžilbinošie zibeņi, pērkona nemitīgie grāvieni, plīstošu stiklu šķindoņa, viesuļa gaudošana un pārbiedēto cilvēku kliedzieni sacēluši Rīgā īstu paniku, un daudzi ticējuši, ka pienākusi pastardiena. Krusa vai visām ēkām izdauzīja logus, bija cietuši arī jumti, tādēļ jau otrā dienā dakstiņu cena trīskāršojās.
Pērkona negaiss ar stipru vētru 1872.gada 10.maijā skāra arī Tukumu, kur Šlokenbekas muižā tika norauts jumts un izsisti logi, bet no saimniecības ēkām pāri palikušas tikai drupu kaudzes. Šajā dienā vētra pa gaisu nesusi cilvēkus, un Allažu kapsētā negaiss nositis divus bēriniekus. Ievainoto bijis ļoti daudz, pa gaisu lidojušas ēku un jumtu daļas, durvis un koku zari.
 
Mūsu novadnieka K. Hūna zīmējums "Latvijas meži. Pēc vētras. 1872.g.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 10 из 78

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ