er3.jpg
KULTŪRĀ
Foto konkurss “Cilvēks un Daugava” PDF Печать E-mail
15.03.2024 22:06
Daugavas muzejs izsludina pieteikšanos foto konkursam “Cilvēks un Daugava”. Ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts pievērst uzmanību un notvert foto mirkļus Daugavas klātesamībai ikdienas notikumos un svētkos, pamanot agrāk nenovērtētus momentus, ievērojot cilvēka un upes simbiozi. Fotogrāfijā jebkādā mākslinieciskā formā jābūt ietvertai Daugavai, aprakstā arī norādot precīzu fotogrāfēšanas vietas lokāciju (vietas nosaukums vai koordinātas).

Pieteikšanās foto konkursam atvērta līdz 30. aprīlim. Žūrijas izvēlēti labākie darbi piedalīsies brīvdabas fotogrāfiju izstādē Daugavas muzeja parkā.
 
Pasākumi nedēļas nogalē Ogres novadā PDF Печать E-mail
15.03.2024 21:46
16. marts
Cirka izrāde APKĀRT ZEMESLODEI Birzgalē – plkst.11.00 Birzgales Tautas namā aicinām uz cirka izrādi visai ģimenei “Apkārt zemeslodei”.

VPDK RAKSTI 25 gadu jubilejas koncerts BIJĀM. ESAM. BŪSIM. Ogrē – atzīmējot vidējās paaudzes deju kolektīva RAKSTI 25 gadu jubileju, plkst. 17.00 kolektīvs aicina kopā ļauties lidojumam par to, kas BIJA, kas ESAM un kas BŪSIM. Deju raksti uzmirdzēs un deju soļos atspoguļosies ne vien VPDK “Raksti”, bet arī draugu kolektīvi.

Koru koncerts MĒS TIKĀMIES MARTĀ Suntažos – plkst.18.00 Suntažu Kultūras namā koru sadraudzības koncerts “Mēs tikāmies martā”. Koncertā piedalīsies JK "SUNTAŽI" un Ogres skolotāju kamerkoris.
 
Pasniegta OGRES NOVADA GADA BALVA KULTŪRĀ 2023 PDF Печать E-mail
04.03.2024 23:46
1. martā Ogres novada Kultūras centrā svinīgā ceremonijā tika pasniegti OGRES NOVADA GADA BALVA KULTŪRĀ 2023 apbalvojumi.

Balva ir augstākais apbalvojums kultūras nozarē Ogres novada pašvaldībā un ar to izsaka atzinību un novērtē ieguldījumu Ogres novada kultūras dzīves pilnveidošanā un Ogres novada vārda popularizēšanā valsts un starptautiskā mērogā.

Šogad tika saņemti 50 balvas pieteikumi, kuros astoņām pamatnominācijām tika izvirzīti 32 nominanti. 

Izvērtējot visus 32 nominantus, OGRES NOVADA KULTŪRAS GADA BALVA 2023 šogad piešķirta rokoperas LĀČPLĒSIS jauniestudējumam Lielvārdes parkā.
 
Iecelti Kultūras un tūrisma pārvaldes un Ogres teātra vadītāji PDF Печать E-mail
27.02.2024 21:27
Ogres novada pašvaldība domes sēdē 27. februārī pieņemts lēmums no 1. marta Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītājas amatā iecelt Mariku Zeimuli, savukārt no 29. februāra par Ogres teātra direktori – Ievu Rodiņu.

Marika Zeimule ir absolvējusi Rēzeknes Mākslas koledžu, Latvijas Universitātē ieguvusi Vizuālās mākslas un mākslas vēstures pedagoga kvalifikāciju, kā arī maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Biznesa augstskolā “Turība”. Viņai ir plaša pieredze valsts pārvaldē – bijusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas, Satiksmes ministrijas ministra biroja vadītāja. M. Zeimule ir biedrības “Latgales tradicionālās kultūras centrs “Latgaļu sāta”” dibinātāja un valdes priekšsēdētāja. Organizējusi tradicionālās kultūras pasākumus, nometnes un seminārus. Bijusi Madonas mākslas skolas direktore.
 
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā vērienīga izstāde “Katram savs krēsls" PDF Печать E-mail
26.02.2024 22:20
 
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs īpaši lepojas ar Latvijā lielāko kultūrvēsturisko mēbeļu kolekciju. Muzeja krājumā tiek glabāti vairāk nekā 400 krēsli, ko rīdzinieki izmantojuši no 17. gadsimta līdz mūsdienām.

“Krēsls ir pabeigts tikai tad, kad kāds tajā sēž,” dāņu dizainera Hansa J. Vegnera atziņa ievada izstādi. Pirms 250 gadiem, 1773. gada 22. februārī, Rīgas rātes kungi, Rātsnama krēslos sēdēdami, pieņēma lēmumu dibināt muzeju, kura pamatā bija ārsta Nikolausa fon Himzela pilsētai novēlētais senlietu kabinets. Himzela muzejs kļuva par šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sākotni.

Ne vienmēr krēsls ir bijis tik pašsaprotama mēbele kā tas ir mūsdienās. Izstāde demonstrēs cilvēku sēdēšanas iespēju un paradumu progresu no par sēdmēbelēm izmantotiem priekšmetiem līdz krēsliem kā varas simboliem. Dažādu viduslaiku un jauno laiku profesionālo organizāciju, gan ievērojamu privātpersonu krēsli – katram ir sava vēsture.
 
Pasākumi Ogres novadā nedēļas nogalē PDF Печать E-mail
23.02.2024 22:48
23. februāris
Izrāde KĀ ZIEMEĻMEITAS BRAUCA PUISI LŪKOTIES Ciemupē - plkst. 18.30 Ciemupes Tautas namā Birzgales amatierteātris LAIPA aicina uz 15 gadu jubilejas izrādi KĀ ZIEMEĻMEITAS BRAUCA PUISI LŪKOTIES. Stāsts par Jāni – vienīgo brīvo un ņemamo vīrieti mazpilsētā. Kādu dienu skolas biedrenes atklāj, ka Jānis ielicis internetā sludinājumu, ka viņš rīko konkursu – kura piedāvās labākās kāzas, to precēs! Pretendentes ierodas pie Jāņa viena pēc otras, piedāvājot savu „vīziju” par kāzām.

Ogres novada lauksaimnieku gada balva – SIA LLKC Ogres birojs sadarbībā ar Lauku Atbalsta dienesta Lielrīgas reģionālo pārvaldi un Ogres novada pašvaldību plkst. 19.00 Ogres novada Kultūras centrā organizē balli “Ogres novada lauksaimnieku gada balva”. 

Seriāls PANSIJA PILĪ Lēdmanē – plkst. 19.00 Lēdmanes Tautas namā daudzsēriju filmas “Pansija pilī” 1., 2. sērija.
 
Aijas Jurjānes gleznu un zīmējumu izstādē “Karalienes virtuves”. PDF Печать E-mail
22.02.2024 00:13

No 2. marta līdz 19. maijam Latvijas Nacionālā mākslas muzejs  piedāvās izstādi “Karalienes virtuves”, kas daudzpusīgi iepazīstinās ar mākslinieces radošo mantojumu. Ekspozīcijas konceptuālo rāmi veido septiņas dažādas virtuves – ideju un fiziskās telpas, kasAija Jurjāne (1944–2015) ir savdabīga Latvijas laikmetīgās glezniecības pārstāve, kuras veikums jaunākajai paaudzei un plašākai publikai palicis mazāk zināms. Viņu varētu dēvēt par vienu no pirmajām, maigajām balsīm feminisma ideju laukā Latvijas mākslā. Visu mūžu Aijas glezniecības virstēma bija viņas ģimene un ar ģimenes dzīvi saistītā ikdiena. 

Aija Jurjāne (1944–2015) ir savdabīga Latvijas laikmetīgās glezniecības pārstāve, kuras veikums jaunākajai paaudzei un plašākai publikai palicis mazāk zināms. Pirmais solis Jurjānes mantojuma izpētē bija 2021. gadā izdotais monogrāfiskais mākslas albums “Jaunības avots. Aija Jurjāne” (izdevniecība “Neputns”, sastādītāja Sandra Krastiņa), taču viņas daiļrade vienuviet apjomīgā izstādē nekad iepriekš nav tikusi apkopota.

 
OGRES NOVADA GADA BALVAS KULTŪRĀ 2023 PDF Печать E-mail
22.02.2024 00:06
1. martā plkst. 19.00 Ogres novada Kultūras centrā svinīgā ceremonijā tiks pasniegti Ogres novada GADA BALVA KULTŪRĀ 2023 apbalvojumi.

Balva ir augstākais apbalvojums kultūras nozarē Ogres novada pašvaldībā un ar to izsaka atzinību un novērtē ieguldījumu Ogres novada kultūras dzīves pilnveidošanā un Ogres novada vārda popularizēšanu valsts un starptautiskā mērogā.

Balva tiks pasniegta 9 nominācijās:

PRIEKS RADĪT – sasniegumi Ogres novada, Latvijas un starptautiska mēroga kultūras notikumos, noorganizēti radoši, inovatīvi pasākumi, notikumi kultūrtūrismā u.c.

PŪRA LĀDE – kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana un atjaunošana, tradīciju uzturēšana, popularizēšana.
 
‘‘Stinga mūzikas vakars’’ ar Lasi Lindgrēnu (Zviedrija ) PDF Печать E-mail
19.02.2024 22:57
Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar izcilo zviedru trompetistu un bigbendu vadītāju Lasi Lindgrēnu !
Dzintaru koncertzālē 24. februārī plkst. 18:00 koncertu sērijā ‘‘Jūrmala Jazz’’ Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar izcilo zviedru trompetistu un bigbendu vadītāju Lasi Lindgrēnu (Lasse Lindgren) programmā ‘‘Stinga mūzikas vakars’’. 
Viens no mūslaiku ievērojamākajiem trompetistiem Lase Lindgrēns ir multiinstrumentālists, komponists un bigbendu līderis, nepārspējams trompetes augsto reģistru virtuozs. Lindgrēna kompozicionālo daiļradi augstu vērtējis arī leģendārais trombonists un aranžētājs Bobs Brukmeijers: ‘‘Brīvi, liriski, iedvesmojoši un oriģināli – šie vārdi man nāca prātā, kad pirmo reizi dzirdēju Lasi ar Stokholmas džeza orķestri un tie ir vārdi, kurus saku arī jums.’’
 
Ogresgala pagasts svin savu simtgadi PDF Печать E-mail
13.02.2024 22:07
Ogresgala pagasta iedzīvotāju skaits katru gadu palielinās, jo cilvēkus vilina pilsētas un dabas klātbūtne. Ogres upes krastā var sagaidīt skaistus saullēktus, bet pie Daugavas – piedzīvot ļoti krāšņus saulrietus. Šogad Ogresgala pagasts svin savu simtgadi.

Ogresgala pagasts laika gaitā piedzīvojis daudz dažādu teritoriālu pārmaiņu. Katra atbilstoši laikam atstājusi savu nospiedumu pagasta vēsturē, cilvēku prātos un sirdīs. Ogresgala pagasta ļaudis cauri laikiem ir spējuši saglabāt pozitīvu enerģiju, darba prieku un attiecību siltumu, tāpēc tik krāšņs vēsturiskais mantojums un tik spilgti notikumi mūsu pusē.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 1 из 48

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ