er3.jpg
TŪRISMS
Tūrisma statistika Ogres novadā 2023.gadā PDF Печать E-mail
01.02.2024 22:48
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs (TIC) apkopojis tūrisma statistiku par pagājušo gadu, kā arī atskatās uz paveikto aizvadītajā gadā.

Mājaslapas statistika

Ogres novada tūrisma statistika 2023. gadā infografika
Apskatot mājaslapas statistiku, redzams, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu kopējais mājaslapas apmeklētāju skaits pieaudzis par 4 %, sasniedzot 113 tūkstošus lietotāju gadā. Atšķirībā no iepriekšējā gada, lielākā interese gada griezumā vērojama tieši laikā, kad notiek lielākie un nozīmīgākie novada pasākumi – pilsētas svētki Ikšķilē, Ķegumā, Lielvārdē un Ogrē, kā arī gada izskaņā, kad Ogres novadā tiek iedegti krāšņie Ziemassvētku rotājumi un cilvēki meklē informāciju par tematiskajiem maršrutiem un citu praktisku informāciju.
 
“Ogres Zilie kalni” aicinā PDF Печать E-mail
05.12.2023 23:24

Nāc slēpot Ogres Zilajos kalnos – garākajā distanču slēpošanas trasē Pierīgā!

 Slēpošanas trase stiepjas 12 kilometru garumā – no Ogres līdz Ikšķilei un atpakaļ. Tā ir garākā speciāli izveidotā slēpošanas trase Pierīgā, tāpēc jo īpaši iecienīta. Var veikt arī atsevišķus posmus, neizslēpojot trasi visā garumā.

Ogres Zilo kalnu Starta laukumā, kur sākas slēpošanas trase gan Ogres, gan Ikšķiles virzienā, atrodas arī slēpju nomas punkts un ērtākai piekļuvei izveidota autostāvvieta.

 
"Zaļo Sertifikātu" pirmo reizi saņem: atpūtas komplekss “Akmeņi Nature Resort” Ogres novadā PDF Печать E-mail
26.11.2023 19:52
“Zaļais sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro zaļas saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu, viesiem ērtu un patīkamu tūrisma piedāvājumu. Zaļā sertifikāta vērtēšana un attīstība notiek ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.     

Atpūtas komplekss “Akmeņi Nature Resort”, kas atrodas Ogres novadā, tieši pašā Daugavas krastā. Atpūtas kompleksā tiek izmantotas mūsdienīgas tehnoloģijas. Ir uzstādīti saules paneļi un vēja ģenerators, uzņēmuma teritorijā var pārvietoties ar e - automobili, kā arī klienti var uzlādēt savus e - automobiļus. Izveidota moderna augu laistīšanas sistēma.
 
Dubkalnu ūdenskrātuvē ierīkota jauna laipa PDF Печать E-mail
16.11.2023 20:30
Šoruden Dubkalnu ūdenskrātuvē ierīkota jauna laipa!
Iepriekšējā – ik pa laikam pielabota – uzticīgi nokalpoja vairāk par desmit gadiem. Tālab bija pienācis laiks pārmaiņām. Turklāt jaunā laipa uzstādīta nevis uz stabiem, bet pontoniem, jo ūdenskrātuvē ir mainīgs ūdens līmenis. Cerams, tā kalpos tikpat labi un ilgi.
 Šajās dienās dabas parkā “Ogres Zilie kalni” mājvietu rod jauni soliņi.
 
Mežtaka un Jūrtaka starp labākajiem galamērķiem Lonely Planet ceļvedī 2024. gadam PDF Печать E-mail
26.10.2023 20:07
Pasaulē populārais tūrisma ceļvedis Lonely Planet šogad atzīmē savu 50. gadadienu ar jaunu izdevumu, kurā ietverti labākie galamērķi, ceļojumi un pieredzes 2024. gadam. Kategorijā “Ilgtspēja” starp desmit labākajiem ir arī mūsu Jūrtaka un Mežtaka - Baltic Trails.
(Avots: https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel#baltic-trails)

Tūrisma ceļvedim Lonely Planet uzticas ceļotāji visā pasaulē, iedvesmojoties un plānojot savus ceļojumus. Tā gadskārtējam izdevumam Best in Travel 2024 izraudzīti labākie kandidāti piecās kategorijās: Top 10 valstis, Top 10 reģioni, Top 10 pilsētas, Top 10 vērtīgākie galamērķi un Top 10 ilgtspējīgākie galamērķi. 
 
Vietas rudens skatu baudīšanai Ogres novadā PDF Печать E-mail
25.10.2023 23:04
Rudens dzestrumā aicinām svaigu gaisu un burvīgos rudens skatus baudīt Ogres novadā. Ļaujies laiskām pastaigām ar draugiem vai citā kompānijā! Arī ģimenēm ar bērniem būs pa spēkam izstaigāt gabaliņu  no rudens maršrutiem.

Vai esi dzirdējis par audiogidu Ogres novadā? Ja nē, tad pastaigu laikā iesakām noklausīties interesantus stāstus par dažādām vietām, laikiem, notikumiem, personībām. Lai klausītos stāstus, nepieciešams lejuplādēt bezmaksas aplikāciju “Ogres novadnieks”, un sadaļā “Tūrisms” izvēlēties stāstus, kurus vēlies noklausīties. Stāstus var sameklēt pēc nosaukuma vai atrašanās vietas.
 
Purvīša muzejs Zaubes savvaļas kulinārajā festivālā PDF Печать E-mail
27.08.2023 17:18
"Katrai dienai ir uzliesmojums.
Ja tu visu dienu esi gājis un
Neesi to redzējis, tad gaidi."
/Imants Ziedonis/
 
Purvīša muzejs 9. septembrī ielūdz ikvienu interesentu piedalīties Zaubes savvaļas kulinārā festivāla ietvaros veidotās norisēs muzejā "Vecjaužos"!
Ko varēs piedzīvot:
- Visas dienas garumā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 būs atvērta Vilhelma Purvīša dzimtas māja;
- Baudīsim Purvīša ģimenes stādītā ābeļdārza ābolu plātsmaizes;
- Nogaršosim jaunradīto Purvīšu ābolu sidru "Kurp’es";
- Aplūkosim izstādi "Septiņi gudrie";
 
Jūrmala aicina uz svētkiem Ķemeros PDF Печать E-mail
19.07.2023 22:15
Sestdien, 22. jūlijā, jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti uz svētkiem Ķemeru kūrorta parkā, kur visas dienas garumā muzikālās noskaņās norisināsies izklaides pasākumi un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, darbosies amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš un kafejnīcas. Ķemeru apkārtni un kūrorta kultūrvēsturiskās vērtības varēs iepazīt foto orientēšanās piedzīvojumā, savukārt vakarā “Mīlestības saliņā” izskanēs koncerts. Svētku noslēgumā – balle.

Izklaide un izzinošas aktivitātes. Svētku tirdziņš. Koncerts un balle
Apmeklētāji aicināti izbaudīt Ķemeru kūrorta parka burvību svētku noskaņās.
Plkst. 12.00–19.00 parkā būs atvērts tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus un gardumus. Darbosies izbraukuma kafejnīcas.
Plkst. 13.00–19.00 ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties radošajās darbnīcās un dažādās aktivitātēs – sacensties ģimenes stafetē “Sadziedāšanās”, ātrlasīšanas un daiļlasīšanas sacensībās, klausīties Aspazijas, Raiņa un Ziedoņa dzeju, kā arī izbaudīt sajūtu celiņu  pēc Ziedoņa “Krāsaino pasaku” motīviem.
 
Idejas atpūtai pie ūdens Ogres novadā PDF Печать E-mail
27.06.2023 11:06
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs ir apkopojis idejas, kur un kā “pārlaist” karsto laiku pie un uz ūdeņiem, lai vasaras tveice nestu prieku un brīnišķīgu atpūtu. Ogres novadā atrodams plašs aktīvās atpūtas piedāvājums: labas peldvietas, vairākas SUP dēļu, katamarānu un laivu nomas, kā arī aizraujoši ūdens nobraucieni un citas aktivitātes. Lai izmantotu aktīvās atpūtas piedāvājumu, nepieciešams iepriekš pieteikties pa norādītajiem tālruņiem.
ŪDENS ATRAKCIJAS
Izklaides parkā "Avārijas brigāde" vari justies kā putns debesīs un zivs ūdenī! Ņem līdzi peldlietas, jo sezonu sākusi “ERGO” ūdens pasaule! Ūdens pilsētiņas apmeklējums iekļauts ieejas biļetes cenā. Sīkāka informācija un biļetes: www.abpark.lv
'Izklaides parkā “Slipn slide” ir iespēja izmēģināt ūdens nobrauciena kalnu 110 m garumā, kā arī "River run" - relaksējošu 1,5 stundu ilgu nobraucienu pa Ogres upi ar īpašām kamerām. Kontakti: Astilbju iela 13b, Ogre, t. 25646404
Veikparks "Wild wake" Selēku ezerā sniedz iespēju iesācējiem un ūdens sporta entuziastiem vizināties ar veikborda dēli pa ūdens virsmu. Veikbords, sup dēļi, ūdensslēpes, veikskeits, kubls un lieliska atpūta pie dabas garantēta! Kontakti: "Meža Selēkas", Tīnūžu pagasts, t. 27778894
Ūdens atrakciju parks Vecupes pludmalē, Ogres pilsētā "Ogres Varde" piedāvā iespēju aktīvi pavadīt laiku uz ūdens, izmēģinot ūdens piepūšamās atrakcijas vai dodoties izbraucienos ar SUP dēļiem. Pieejams arī SUP nomas inventārs personām ar invaliditāti. Kontakti: t. 20012139.
 
SEPTEMBRĪ “MĀJAS KAFEJNĪCU DIENAS” PDF Печать E-mail
20.06.2023 21:11
9. un 10. septembrī Ogres novadā norisināsies Mājas kafejnīcu dienas, ko organizē Ogres novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar lauku tūrisma asociāciju “Lauku ceļotājs” un LIAA Tūrisma departamentu.

Pasākumā Mājas kafejnīcu dienas aicināti pieteikties gan tūrisma uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajos septembra datumos ir gatavi jauniem izaicinājumiem - atvērt savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem, kas iespējams būs gatavoti no paaudzēs nodotām receptēm. Mājas kafejnīcu saimniekiem būs pieejamas apmācības par vizuālo noformējumu, dekorācijām, Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām, mārketingu un citām tēmām.
 
<< Первая < Предыдущая 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следующая > Последняя >>

Страница 1 из 10

ĪSUMĀ

Mājokļu cenas pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Jauniem mājokļiem cenas palielinājās par 11,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis samazinājās par 2,1%. Ceturtajā ceturksnī pērn, salīdzinot ar trešo ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 2,5%. Jauniem mājokļiem cenas kāpa par 4,5%, bet lietoti mājokļi bija par 4,7% lētāki..

ПРАВОСЛАВНЫЙ КАЛЕНДАРЬ